Liefdesmomenten blog

Als bruidsfotografen reizen we van hot naar her. We komen op de meest waanzinnige plekken met als doel om er beelden te maken die mensen doen dromen, inspireren of ontroeren.

Onze blog richt zich op koppels die inspiratie zoeken voor hun bruiloft, op fotografen met interesse in ons vakgebied, maar bovenal bloggen we voor mensen die, net als ons, gefascineerd zijn door de kracht van beeld.

Proosten op de liefde met het zakdoekenlied 'Les lacs du Connemara'

proosten-op-de-liefde-liefdesmomenten.jpg

Bruiloften zijn snelkookpannen van emotie. En elke cultuur uit dit op een eigen unieke manier. Zo is het gebruikelijk bij de Chinese gemeenschap om ‘s avonds tijdens het diner alle tafels langs te gaan voor een persoonlijk proostmoment. En uiteraard gaat dit gepaard met een goede dosis enthousiasme.

Daarnaast is er in België een bijzondere traditie waarbij in de avond (meestal tijdens het lied ‘Les lacs du Connemara’) de gasten spontaan beginnen te zwaaien met zakdoeken of servetten. Een heel eigen manier om de liefde te vieren. En zoals te voorspellen komt ook hier een flinke hoeveelheid enthousiasme naar boven.

Tja.. en als je als fotograaf dan het geluk hebt om een chinese bruiloft vast te mogen leggen rond Antwerpen, dan kan je zomaar in de bovenstaande situatie belanden.

Ik hou van de liefde. Zelfs als het voor de moeder van de bruidegom wel erg luid is. ;)

Liefs, Niels